Prva stran Dogodki Bralni nahrbtnik
Bralni nahrbtnik
Končno ga je dočakala tudi naša družina - BRALNI NAHRBTNIK!

Letošnje šolsko leto je bilo za našo šolo v okviru projekta ZDRAVA ŠOLA zelo pestro. Poleg vseh aktivnosti, ki so potekale skozi celo leto, je med učenci prvih razredov potoval bralni nahrbtnik. V njem so bile premišljeno izbrane knjige za vso družino. Priložen je bil tudi zvezek vtisov, ki so jih ob koncu tedna zapisale družine. Pohval ni manjkalo. Starši so bili presenečeni in navdušeni nad vsebino nahrbtnika. Nekateri otroci so izdelovali izdelke iz knjig, ki so bile v nahrbtniku in jih prinesli v šolo, pokazat sošolcem. V razredu smo jih tudi razstavili.

Skrb za zdravje in sprostitev ob večernih urah je bil cilj bralnega nahrbtnika, ki smo ga v celoti realizirali. Poleg tega pa so se otroci in starši ves teden družili ob prebiranju knjig, otroke so navajali na pravilen odnos do knjige in budili ljubezen do leposlovja.

Ob koncu bi se rada zahvalila družinam, ki so bralni nahrbtnik sprejele z odprtimi rokami in sodelavkam prvih razredov, ki so skrbele, da je nahrbtnik obiskal prav vsako družino.

Članica tima zdrave šole

Mojca Troha

 

 

 

 

zdrava-sola- eko-sola SSD cmepius zavod-rs-za-solstvo MSS