5. aprila 2022 je v Novi Gorici potekalo nacionalno tekmovanje  v podjetniških idejah mladih Popri, kamor se je uvrstila tudi grmska ekipa Route Security pod mentorstvom Lee Burger, Petre Nograšek in Jane Pečaver. Potegovala se je 342 tekmovalcev oz. 122 ekip. 

Srečko Berginc, Max Mirtič, David Nograšek, Maj Novak in Karla Zobarič so morali v petih minutah na startupovski način predstavil svoj podjetniški projekt. Predstavili so Route Securiy, inovativno napravo, ki jo namestimo na kolesa, ki jih vozimo na strehi avtomobila. Senzor voznika med vožnjo opozarja na morebitno prenizko oviro na poti. Tako ne prihaja do nepredvidenih nesreč, dodatnih stroškov in nepotrebnih glavobolov.
 
Komisija je izbrala tri najboljše ekipe. Naša ekipa je v hudi konkurenci osvojila 2. mesto in prejela bon v vrednosti 1300 evrov za nadaljnji razvoj produkta.
Bravo, naši! 
 
Iskrena hvala za mentoriranje in veliko podporo Podjetniškemu inkubatorju Podbreznik in Alekseju Metelko ter Scidromu iz Šolskega centra Novo mesto in Marku Pavlinu. 
 
Dostopnost