V dneh od 19. 10. do 21. 10. 2021 smo bili grmčani gostitelji 3-dnevne virtualne mobilnosti v projektu Erasmus+. Učencem in učiteljem partnerskih šol iz Italije, Španije, Poljske in Grčije smo predstavili našo lepo Slovenijo, čudovito Novo mesto in enkratno Osnovno šolo Grm. Za zaključek prvega dne smo gostom pripravili še sobo pobega, v kateri so pokazali, kako dobro so spoznali Slovenijo in Novo mesto.

Drugi dan virtualne mobilnosti je bil namenjen izobraževanju učiteljev na temo »I don’t want to grow up, period!«. Izobraževalno delavnico je izvedel g. Robert Andolšek.

Zadnji dan mobilnosti so gostje opazovali učne ure angleščine in bili presenečeni nad tekočim angleškim govorom naših učencev. Druženje smo nadaljevali s predstavitvijo slovenskih običajev in tradicije ter ga zaključili z odpiranjem paketov presenečenja slovenskih dobrot, ki so jih gostje prejeli vsak na svojo šolo. Udeleženci srečanja so nas razveselili s pozitivnimi povratnimi informacijami in pohvalami glede izvedbe virtualne mobilnosti ter že komaj čakajo priložnost, da obiščejo Slovenijo in Novo mesto.

Ekipa Erasmus

 

Dostopnost